Asociația Culturală REPLIKA
Asociația Culturală REPLIKA

Scurta descriere:

Asociația Culturală Replika a fost înființată în noiembrie 2011 iar obiectivele și activitățile principale ale Asociației sunt: promovarea culturii românești prin organizarea de spectacole de teatru, expoziții de artă plastică, scenografie, costume și alte forme și creații în domeniul cultural; promovarea artei contemporane prin realizarea de spectacole din dramaturgia contemporană, editarea, publicarea și distribuirea de reviste de specialitate, carte, dramaturgie, adaptări, scenarii etc.; realizarea unor programme și proiecte culturale și educaționale.
Asociaţia a derulat şi derulează proiecte în colaborare cu importante instituţii culturale din țară și străinătate. O bună parte a proiectelor culturale, educaționale și de intervenție implementate până în prezent, au fost și sunt sprijinite financiar de diferite Instituții și Organizații din țară și străinătate, cum ar fi: Animal Care Austria - Carol Byers; Administrația Fondului Cultural Național - AFCN; Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile - FDSC; Fondul de Inovare Civică; ARCUB; UNITER; EEA Grants; Institutul Goethe, București, ERASMUS +, Europa Creativă etc.
Asociația Replika a înființat, în anul 2015, Centrului de Teatru Educațional Replika, un spaţiu independent, interdisciplinar, destinat colaborării dintre artiști profesioniști și comunități sau grupuri insuficient reprezentate şi încurajând un teatru pentru un public tânăr şi implicat. Teatrul educaţional, arta participativă, artistul activist lucrând cu şi pentru comunitate sunt concepte de bază pentru noi.
Centrul Replika își propune să devină o platformă de creație pedagogică și artă participativă prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările.
Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susţinut de întreaga comunitate. Accesul gratuit este o valoare fundamentală pentru filosofia Centrului Replika.


Informații generale

Numele organizației: Asociația Culturală REPLIKA

Email: centrulreplika@gmail.com

Adresa fizică: str. Vișana nr. 7, bl. 36, sc. B, ap. 72, sector 4

Număr înregistrare în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor: 79

Reprezentant legal

Reprezentant legal: Viorel Cojanu

Președintele organizației: Viorel Cojanu

Membrii Consiliului Director: Viorel Cojanu - președinte, Mihaela Rădescu - vicepreședinte, Radu Apostol - secretar general

Documente