Asociația Autism Transilvania
Asociația Autism Transilvania

Scurta descriere:

Povestea Asociației Autism Transilvania (AAT) începe din anul 2006 când un grup de părinţi au hotărât să facă tot ce se poate pentru a crea paleta de servicii adresate copiilor şi tinerilor cu tulburări din spectru autist. În acea perioadă aceste servicii erau aproape inexistente, nu reuşeau să cuprindă decât foarte puţin şi neorganizat nevoile copiilor sau tinerilor cu TSA, iar sprijinul pentru familiile lor era neacoperit. Asociaţia Autism Transilvania s-a născut și îsi continuă activitatea din dragostea pentru copil, din dorinţa de a-i oferi şanse reale pentru a-şi atinge potenţialul maxim prin acces la servicii specializate furnizate de profesionişti.

MISIUNEA NOASTRĂ - Îmbunătățirea condiţiilor de viață şi adaptabilitate socială a copiilor cu tulburări din spectrul autist, în vederea creşterii calităţii vieţii acestor copii și a familiilor lor.
VIZIUNEA NOASTRĂ - O societate tolerantă şi responsabilă faţă de persoanele cu tulburări din spectrul autist.

ÎN SERVICIUL COPIILOR ŞI TINERILOR CU TULBURĂRI DIN SPECTRU AUTIST sau alte întârzieri în dezvoltare oferim următoarele servicii specializate: Evaluare complexă, Terapie comportamentală aplicată – ABA, Logopedie, Terapie prin muzică, Integrare senzorială, Kinetoterapie, Incluziune şcolară, Incluziune socială, Consiliere părinţi, Terapie asistată de animale.

IMPACT SOCIAL NAȚIONAL ŞI INTERNAŢIONAL
Membru fondator FEDRA - Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist - înfiinţată în anul 2010 de către Ong-uri de părinţi care luptă pentru drepturile persoanelor cu autism în România, face parte şi din Federația Autism Europe din anul 2011.

IMPACT SOCIAL REGIONAL
Peste 250 de copii beneficiari ai programelor AAT de la înființare; Integrarea a peste 50 de copii cu TSA în grădiniţe şi şcoli de masa; Peste 40 de campanii de informare periodice finalizate; Consilierea, educarea și familiarizarea a peste 500 de părinți și aparținători în legătură cu Tulburarea de Spectru Autist; Peste 35 de cursuri de formare profesională gratuite pentru personal. Sprijin financiar și susținerea prin sponsorizări oferite familiilor de Paşte, Ziua Copilului şi de Crăciun începând cu anul 2007. Peste 50 de conferinţe şi seminarii educative pentru comunitate cu peste 4000 de participanți.

De-a lungul timpului, cu mari eforturi financiare, copiii proveniți din familii aflate în situații socio-economice deficitare au fost susținuți parțial sau integral de către AAT prin oferirea de servicii de specialitate gratuite ca şi: terapie ABA, kinetoterapie, logopedie, terapie prin muzică, terapie asistată de animale, incluziune școlară și socială. Toți copiii beneficiari sunt incluși în programe gratuite, cu sprijin din diverse proiecte și care acoperă parțial costurile coordonării terapiei, activităților de socializare, tabere, kinetoterapie și logopedie.

Din păcate, în România terapiile specializate nu sunt decontate conform nevoilor fiecărui copil, astfel încât părinții și Ong-urile fac mari eforturi pentru a asigura costurile terapiilor specializate necesare atingerii potențialului maxim de către copiii și tinerii afectați. AAT a organizat peste 25 de campanii de strângeri de fonduri și are nevoie constant de sprijinul societății civile pentru a-și continua misiunea. Mulțumim tuturor celor care aleg să ajute copiii și tinerii cu Tulburare de spectru autist!


Informații generale

Numele organizației: Asociația Autism Transilvania

Județ: Cluj

Localitate: Cluj-Napoca

Adresa fizică: Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu 84-86

Număr înregistrare în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor: 8327/CC/2006

Reprezentant legal

Reprezentant legal: Nicoleta Niste

Președintele organizației: Nicoleta Niste

Membrii Consiliului Director: Niste Nicoleta, Angelescu Teodora Ioana Cecilia, Rus Alina Stanca

Documente