Descriere scurtă
Misiunea WWF la nivel global este aceea de a stopa degradarea mediului şi de a construi un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, zimbri, Delta Dunării, sturioni, climă și energie. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor.
WWF desfășoară o activitate susținută de participare, elaborare sau îmbunătățire a politicilor publice de mediu urmărind integrarea conservării biodiversității, climei și energiei în politicile sectoriale. Totodata, Asociația WWF România este membră în diverse comitete și subcomitete coordonate de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) și Ministerul Energiei precum POIM, PODD, PT și Comitetul de Monitorizare a PNRR sau Grupului de lucru pentru comunitățile de energie. De asemenea, WWF participă activ la procesul de programare a Planului Național Social pentru Climă, contribuind în grupurile de lucru tematice pe subiecte esențiale, cum ar fi sărăcia energetică și gospodăriile vulnerabile.
Sediul central se află în Bucureşti, dar WWF este prezentă și în Braşov, în Reșița, în Baia Mare, în Cluj-Napoca și în Tulcea.
Numele organizației: ASOCIATIA WWF ROMANIA
Județ: Bucuresti
Localitate: Sector 3
Adresa fizică: Strada Delea Noua, nr. 36, cod postal 030924, Romania
Număr înregistrare în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor: 2643/A/2006
Reprezentant legal: Orieta-Mihaela Hulrea (Director general)
Membrii Consiliului Director: Jean-Paul Paddack (Vicepresedinte), Mihai Stănescu (Membru), Andreas Beckmann (Presedinte)